BENGKEL CUTI SEKOLAH MAY 2016 – ALOR SETAR

Dear parents..

Masih tercari-cari aktiviti untuk memenuhi masa lapang anak-anak cuti ni??

Jom bersama kami di Art-Venture Kids’ Studio. Maklumat lanjut di bawah ni yea.. Maaf sangat, kali ni kelas di Alor Setar sahaja kerana kekangan masa.

WA atau call kami di 019-3371514 atau 012-4324203 untuk pendaftaran..

13254330_10209377206328407_4203701276562634410_n

frozen

13232926_10209377222408809_5535057389921361392_n

13260232_10209377229528987_3005068330382412698_n

13263724_10209377224008849_6293774341689816477_n

CYMERA_20160307_185115

BENGKEL KRAF KANAK-KANAK – KEMBARA KEBAJIKAN 1 MALAYSIA

Art-Venture Kids’ Studio with 50 packs of kids at Kembara Kebajikan 1 Malaysia. Thank you very much to Jabatan Kebajikan Masyarakat for inviting us to participate in their events.

12523843_10153956256487870_2153302093129687964_n 12938167_10153956256372870_9170416750275515365_n 12961528_10153956256317870_2622705365582473746_n 12974502_10153956256252870_282545544361230772_n 12991118_10153956256017870_4124269415854301617_n 12993332_10153956256652870_6846957266340182532_n 12993335_10153956256137870_1418651965674470811_n 12994396_10153956255847870_7594131627523278591_n 13000216_10153956255722870_5692561725453220707_n (1) 13000216_10153956255722870_5692561725453220707_n 13010776_10153956256432870_1879365945907567985_n 13015216_10153956256562870_7250768007938347367_n

Choco Craft Workshop

Cuti sekolah dah habisss… cepatnya terasa masa berjalan. Alhamdulillah.. cuti sekolah kali ni Art-Venture Kids’ Studio di jemput lagi untuk memeriahkan Choco Craft Workshop di Smartreader Kids Sri Kembangan.

Terima kasih kami ucapkan kepada pelbagai pihak yang menaruh kepercayaan kepada kami untuk berkongsi ilmu dan keseronokan bersama anak-anak syurga anda. Insyaallah, pengalaman kami hampir 6 tahun di bidang ini tidak akan kami sia-siakan.

Masih banyak ruang untuk di perbaiki dalam bidang ini. Kraf dan aktiviti anak-anak juga perlukan inovasi. Insyaallah, kami berjanji akan sentiasa berusah memberikan yang terbaik kepada anak-anak anda!!!

CRAFT MUDAH – PUPPET HAIWAN MINI

★ Bekas telur
★ Cat poster atau acrylic
★ Felt atau kertas warna
★ Gam
★ Wiggly eyes

1. Potong bekas telur membentuk bahagian badan dan kertas warna sebagai kaki dan paruh

2. Warnakan bekas telur dengan warna hitam untuk penguin. Biarkan kering. Jika menggunakan cat poster, tinggalkan bahagian tengah untuk diwarnakan putih.

3. Warnakan putih pada bahagian tengah badan penguin.

4. Lekatkan kaki, paruh dan mata penguin.

5. Buat pelbagai haiwan mini lain dengan konsep yang sama, seperti burung, penyu dan lain-lain.

Selamat mencuba!!!

5421_1154908967853710_5722113160411836889_n

12814406_1154908924520381_6954947295156076522_n

12524261_1154908667853740_2802992276710726971_n

12670944_1154908717853735_4477127790623758529_n

12804753_1154908771187063_2387944492462287828_n

12814800_1154908824520391_6836339552516404022_n

9863_1154908871187053_6481561185412052593_n

12794452_1154908894520384_6576512511796937644_n

BERKREATIF SAMBIL BERMAIN

Lumrah kanak-kanak memang suka bermain! Begitulah cara mereka belajar dan mempraktikkan apa yang diajar dalam kelas, buku dan pemerhatian mereka. Sebab itu juga di Art-Venture Kids’ Studio, saya suka buat projek-projek yang membolehkan anak-anak anak menggunakan hasil seni mereka untuk tujuan bermain. Mereka lebih teruja begitu. Apabila di sebut “Lepas ni kita boleh main… ” mereka pun tak sabar-sabar nak buat projek, siapkan cantik-cantik daaaaan MAIN!!! Hehheee

10 AKTIVITI ART & CRAFT CUTI SEKOLAH

Banyak sangat aktiviti berkreatif sambil bermain di Art-Venture Kids’ Studio. Jom tengok 5 entri yang lepas-lepas! Saya share link di bawah ya….

Selamat mencuba

PENGUIN KESEJUKAN

KEMBARA SI PENYU

SUPERHERO

JOM RONDA-RONDA

MR. ROBOT

 

 

 

 

TREASURE HUNT MUDAH UNTUK ANAK-ANAK DI RUMAH

 

Weekend yang panjang tak semestinya kena bawa anak-anak jalan ke hotel dan tempat percutian, betul tak? Sekali sekala buat aktiviti kat rumah pun best juga..

Salah satu aktiviti yang kita boleh buat ialah bermain Treasure Hunt di rumah -baik di dalam mahupun di laman. Saya suka buat di laman sebab takut saya pulak yang hangin tengok anak menggeledah rumah cari barang nanti..

Lebih seronok bila ajak kawan anak kita untuk join sekali. Klau ramai boleh buat beberapa group. Aktiviti ni bukan saja bagus untuk beriadah, malah boleh memupuk semangat berkerjasama dan melatih anak-anak berfikir di luar kotak.

CYMERA_20160122_110707 CYMERA_20160122_111312

All the Best 2016!!!

Pantasnya masa berlalu sampai tak tersedar 2016 dah hampir sebulan berlalu… tak terkejar nak update blog. Harap-harap pembaca faham ya.. kalau tak di blog, saya masih update di FB Art-Venture Kids’ Studio. Boleh ke link di bawah untuk latest update kami.

https://www.facebook.com/Artventurekids

Permulaan 2016 agak menyedihkan.. laptop yang setia sejak awal penubuhan Art-Venture Kids’ Studio dah menghembuskan nafas terakhir.. tak sempat saya nak selamatkan gambar-gambar art class yang masih belum diupdate di mana-mana ruangan sosial. Bukan puluhan tapi ratusan.. huhu. Musibah ini mengajar saya supaya tidak bertangguh dalam membuat sebarang kerja. Don’t take anything for granted!! mujurlah sempat saya sisipkan sedikit gambar-gambar aktiviti cuti sekolah Nov-Dec 2015 di facebook.

Bulan January seperti biasa pasti hp tak lekang dengan mesej dan panggilan dari parents yang nak menghantar anak-anak ke kelas art.. Ya, memang sukar nak cari kelas Art & Craft yang memenuhi kriteria muslim.  Sebab itu saya sangat galakkan mereka yang mempunyai minat dalam bidang ini mengadakan kelas art & craft kepada mereka yang memerlukan.

E-Book Panduan Memulakan Kelas Art & Craft Kanak – Kanak boleh membantu anda memulakan kelas ini dengan risiko yang rendah!. Di dalam E-Book ini, saya kongsikan pelbagai ilmu dan pengalaman saya mengendalikan Art-Venture Kids’ Studio, sejak 5 tahun dahulu hinggalah sekarang. Antara isi kandungannya ialah:

1. Perancangan produk – bagaimana merancang produk, harga, Unique Selling Points (USP) etc

2. Merancang dan menyusun atur ruang studio/kelas

3. Perancangan pemasaran

4. Perancangan stok

5. Persediaan kelas, jadual, database dan sebagainya

6. Persediaan manual pembelajaran dan projek-projek (lesson plan)

Dan banyak lagi…

Jika anda perlukan info lanjut atau mahu bertanyakan soalan berkaitan E-Book ini, bolehlah hubungi saya terus di talian 019 – 3371514 atau terus saja ke link di bawah untuk membuat tempahan.

http://goo.gl/forms/xDqquhDZwg

E-BOOK PANDUAN MEMULAKAN KELAS ART &CRAFT KANAK-KANAK

Sebarang maklumat kelas di Alor Setar pula, boleh terus hubungi Pn Athirah di 012-4324203.

Di Johor Bahru pula, tiada kelas mingguan tetapi Insyaallah, kami akan adakan program cuti sekolah seperti tahun-tahun lepas.

Untuk sessi bengkel guru-guru atau sebarang permintaan untuk kerjasama program art & craft, boleh hubungi saya, Pn. Haniza di 019-3371514.

Selamat maju jaya dari kami di Art-Venture Kids’ Studio

 

CHOCOLATE COOKIES BY ART-VENTURE KIDS

YUM! YUM!

Yang ni aktiviti last school holiday sebenarnye.. tapi tah macammana tercicir pulak masa update kat blog..

Memang best main masak-masak lepas tu kita combine dengan aktiviti craft – menghias botol cookies masing-masing😉

Cuti sekolah Dec 2015 ni pun Insyaallah kita akan buat Chocolate Making pulak. Tak sabarnyeeeee

Choc cookies

 

Bengkel Art & Craft Cuti Sekolah 2015 (Johor Bahru)

Cuti Sekolah kembali lagi! Jom sertai kami di School Holiday Workshop cuti sekolah akan datang ni. Dibawah ini jadual kelas untuk Bengkel Art & Craft Cuti Sekolah di Johor Bahru:

Macammana nak daftar??

wa saja atau sms kami di sessi pilihan, nama dan umur anak ke:

013-751 0602 atau 019-3371514

Dibawah ni contoh nak register Bengkel Art & Craft Cuti Sekolah:

JB CLASS
ROCK GARDEN & DIY CLOCK
Irsyad Safwan 6 thn
Ikhwan Syafiq 11 thn

Cepat-cepat daftar sebab tempat terhad kepada 20 orang per class sahaja!

‪#‎BengkelCutiSekolahDec2015‬

SCHOOL HOLIDAY WORKSHOP

BENGKEL ART & CRAFT CUTI SEKOLAH 2015 (Alor Setar)

Yuuhooooo… Kanak-kanak riang semua!!! Jadual kelas kami untuk Bengkel Art & Craft Cuti Sekolah di Alor Setar dah siap

Cepat-cepat register ya sesayang semua, sebab seats very limited!!

For more info, wa/pm/call:

Athirah @ 012-4324203, Haniza @ 019-3371514 (ALOR SETAR)

Jumpa lagi di Bengkel Art & Craft Cuti Sekolah nanti ya!!

 

Bengkel Art &Craft Cuti Sekolah 2015

E-BOOK PANDUAN MEMULAKAN KELAS ART & CRAFT KANAK-KANAK

E-BOOK PANDUAN MEMULAKAN KELAS ART &CRAFT KANAK-KANAK

Alhamdulillah, masih ada yang bertanya tentang tarikh terdekat untuk “Bengkel Memulakan Kelas Art & Craft Kanak-Kanak”. Jujurnya, saya rasa tak dapat nak memenuhi permintaan mengadakan bengkel ini pada masa terdekat kerana November pun dah hampir sangat. Cuti Sekolah biasanya jadual memang full dengan aktiviti workshop untuk anak-anak.

Untuk tidak menghampakan mereka yang berminat, saya sudah pun menyiapkan E-BOOK PANDUAN MEMULAKAN KELAS ART & CRAFT KANAK-KANAK, khas untuk mereka yang berminat tetapi sukar meluangkan masa untuk menghadiri bengkel.

ANTARA kandungan dalam E-BOOK ini ialah:

1. Perancangan produk – bagaimana merancang produk, harga, Unique Selling Points (USP) etc

2. Merancang dan menyusun atur  ruang studio/kelas

3. Perancangan pemasaran

4. Perancangan stok

5. Menyelia kelas, jadual, pelanggan dan sebagainya

6. Menyediakan manual pembelajaran dan projek-projek (lesson plan)

SIAPAKAH yang patut memiliki E-BOOK ini?

1. Sukakan kanak-kanak. Sabar dan boleh berinteraksi baik dengan kanak-kanak

2. Mempunyai hobi dan minat mendalam terhadap art & craft

3. Optimistic, encouraging, comforting

4. Boleh mengajar

5. Mencari business part time yang flexible

TAWARAN PENGENALAN BERMULA DARI RM150 SAHAJA (Terhad sehingga December 2015)

PAKEJ 1 (RM150)

+ E-Book PANDUAN MEMBUKA KELAS ART & CRAFT KANAK-KANAK

PAKEJ 2 (RM350)

+ E-Book PANDUAN MEMBUKA KELAS ART & CRAFT KANAK-KANAK
+ E-Book Bonus 20 TEKNIK ART & CRAFT
+ 4 jam Online ONE-TO-ONE Coaching (bernilai RM320)

ADA LAGI….. Sempena pelancaran E-BOOK ini, RM30 diskaun akan diberikan kepada 20 pembeli pertama sahaja!!!

Untuk membuat tempahan, sila klik pada link di bawah:

BORANG TEMPAHAN E-BOOK PANDUAN MEMULAKAN KELAS ART & CRAFT KANAK-KANAK

Sebarang maklumat lanjut, boleh hubungi kami di artventurekids@gmail.com atau whatsapp kami di 019-3371514

 

 

ART-VENTURE KIDS’ STUDIO DI HARI PENGGUNA MALAYSIA 2015

Thank you to KPDNKK kerana sudi menjemput Art-Venture Kids’ Studio untuk sam-sama memeriahkan Hari Pengguna 2015 di Dataran Merdeka hujung minggu yang lepas.

Kali ini kami share recycle craft yang mudah dibuat. Hanya gunakan botol terpakai, kertas tisu berwarna warni (kertas lutsinar bukan tisu biasa), dawai, lin dan gam. Botol lilin yg dihias dengan kertas tisu ni sesuai dijadikan hiasan taman!

12189158_10153556547962870_1723291301580415496_n

 

12063809_10153556548027870_4660574538383295995_n

 

 

11026195_10153556548412870_4103486849449679576_n

11220483_10153556548187870_47224134771780638_n

12074651_10153556548217870_5040859916583636530_n

 

12187799_10153556548122870_6067588902076465344_n

 

12106783_10153556548057870_7416938510754911894_n

 

12049474_10153556548532870_1163513504813552611_n

12049310_10153556548287870_8331003149391086203_n

12046915_10153556548352870_1795920641528112766_n

6 ART & CRAFT MUDAH UNTUK KANAK_KANAK 4 TAHUN KE BAWAH

6 aktiviti art & CRAFT mudah untuk bayi

Ramai yang bertanya tentang apakah art & craft yang sesuai dengan kanak-kanak bawah umur 4 tahun?

Umur begini memang tak banyak teknik art & craft yang boleh digunakan tetapi, kalau kita pandai mix & match, Insyaallah, anak-anak akan sentiasa teruja dengan setiap projek yang dilakukan!

Saya kongsikan antara yang pernah kami buat di studio.

  1. Alphabet & Numbers Art
  2. Potato Printing
  3. My Book 
  4. Hand Print
  5. Worm in Your Apple
  6. Cotton Sheep

 

 

 

 

Kad Katak 2D Yang Comel

Jom cuba buat kraf katak yang kiut ni. Kombinasi teknik kolaj, watercollor & oil pastel.

Untuk anak-anak kecil, parents boleh tolong gunting dan biarkan mereka menampal dan mewarna. Selain katak, kami pernah buat teknik yang sama untuk haiwan-haiwan lain seperti ayam dan ikan.

Cubalah!

CYMERA_20151010_135612

Comel tak saya!!! Tengoklah aksi saya yang hebat menangkap serangga!

CYMERA_20151010_134822

Lipat 2 kertas warna dan lukis separuh bahagian katak dan mulutnya seperti di atas. Lukis mata di kertas yang lain. Potong mengikut lakaran. (Gambar dari sisi belakang)

CYMERA_20151010_134537

Pada bahagian mulut yang dipotong, lipat seperti dalam gambar. (Gambar dari sisi belakang)

CYMERA_20151010_134936

Tolak bahagian yang dilipat ke depan. (Gambar dari belakang)

CYMERA_20151010_135105

Beginilah rupanya dilihat dari sisi hadapan.

CYMERA_20151010_135222

Tampal mata katak seperti di atas.

CYMERA_20151010_135355

Tampal katak ke atas kertas lukisan yang siap di warnakan. Jangan lupa hias dulu kad dengan gambar daun dan lain-lain elemen menarik.

CYMERA_20151010_135512

Ini contoh kad yang dah siap. Gambar daun dilukis sebelum menampal katak. lebah, katak dan bunga guna teknik kolaj. Jangan lupa tampalkan lidah dalam mulut katak dan biarkan ia terjulur keluar sedikit.

CYMERA_20151010_135808

Yang ni pula muka hadapan kad katak. Ikut suka nak hias macammana.

SILAP BUAT!!!! MACAMMANA NI MAMA…

Anak-anak selalunya cepat demotivated bila buat silapkan? Silap dalam kehidupan pun boleh diperbaiki, inikan pula kalau buat art & craft..

Bila anak-anak Art-Venture Kids’ Studio sedih sebab silap melukis, mewarna atau silap buat satu-satu steps, kami suka bagitau anak-anak ni.. Jom kita buat MAGIC!!!

Jangan cepat marah atau buang bila anak-anak buat silap dalam art & craft. Kesilapan yang dibuat ada masanya boleh menjadikan mereka lebih kreatif dengan mencari jalan memperbaiki artwork tersebut.

Kalau tak boleh padam, cuba lain-lain cara seperti,

– potong dan buang bahagian yang salah

– buat lapisan cat yang baru atau guna marker

– tampal baru

– inovasikan kesilapan dan buat idea baru dari situ

Dengan cara ni, anak-anak pun belajar supaya tak cepat patah semangat dan faham yang setiap kesilapan tu masih ada ruang untuk diperbetulkan..

mistakes

8 ROBOT KRAF YANG COOOOL

CYMERA_20151002_120606Lama tak cuba robot kraf dengan anak-anak. Semalam kami buat robot kraf ni bersama. Dari petang sampai ke malam anak-anak masih tak jemu bermain dengan robot mereka. Macam-macam version yang mereka buat! Penat melayan kerenah tapi puas hati dapat mengembirakan mereka!!

Untuk kali ini kami pilih projek recycle robot dengan menggunakan kotak terpakai, penutup botol, plastik, kertas warna dan apa saja yang ada di rumah. Oh ya.. anda juga boleh gunakan mainan anak-anak yang dah bercerai berai tu, dan gunakan ia sebagai hiasan pada robot.

Projek ni kena buat bersama dengan orang dewasa sebab ia menggunakan banyak material 3D yang harus dilekatkan menggunakan glue gun. Kalau tak nak guna glue gun, bolehlah menghias mengunakan kertas, foam, felt, button dan lain-lain material yang mudah lekat.

Banyak lagi yang kami buat.. seronok sangat bermain, Ikhwan & Irsyad cuba pulak robot kraf yang lain…

Robot masih tidooo

CYMERA_20151002_092301

Okey.. power on!

CYMERA_20151002_093546

Robot Mask

CYMERA_20151002_100151

Guna pakai barang mainan terbuang!

CYMERA_20151002_100328

Lukis dan tampal untuk skrin robot

CYMERA_20151002_095835

Robot ni ada bilik rahsia dalam badannya!

Banyak lagi robot kraf yang boleh anda cuba. Dibawah ni antara favorite  kami! Boleh klik pada projek untuk ke link asal. Have Fun!!!!

1

1. TOPENG ROBOT ni mesti anak-anak suka!! Buat lubang pada paper bag untuk bahagian muka dan bahu. Kemudian, lekatkan aluminium foil ke atas topeng dan hiaskan. Tapi ingat, hanya material yang ringan je ya, sebab topeng ni dibuat dari paper bag. Kalau gunakan material yang berat, dikhuatiri koyak pula topeng tu nanti.

2. Idea ROBOT PHOTOBOOTH ni menarik juga tau!. Sesuai untuk parti harijadi bertemakan robot. Hanya perlukan kertas kotak yang besar dan tinggi (saiz kanak-kanak) dan dibentuk seperti robot. Tebuk ruang untuk muka supaya anak-anak boleh bergambar. Apalagi.. bergambar sakan anak-anak nanti!

3. ROBOT COSTUME ni nampak gah bukan? Percaya tak, ia hanya memerlukan 2 kotak yang besar untuk memuatkan badan dan kepala! Ukur dulu sebelum buat tau…

4. Di meja makan pun boleh buat craft kan. Marshmallow dimakan begitu sahaja memang cepat habis. Jom buat ROBOT MARSHMALLOW dengan menggunakan gula-gula jelly, biskut, sprinkle dan lain-lain hiasan yang mudah didapati di kedai-kedai membuat kek. Comel juga kalau dibuat untuk majlis harijadi anak-anak!

5. ROBOT PUPPET ni comel aje, sebab kaki dan tangannya boleh digerak-gerakkan. Rahsianya, ialah menggunakan “split pin” yang boleh didapati di kedai alat tulis.

6. 3D ROBOT gunakan kaedah balutan. Kotak-kotak terpakai di balut dengan kertas warna dan dihias. Saya suka konsep tangan spring tu. Comel!

7. WOW!!! Uniknya bila si comel pakai ROBOT VEST ni kan? Kalau mereka yang reka sendiri, tambah berbunga hati mereka menggayakannya.. Mudah je nak membuatnya. Cuma perlukan paper bag yang besar dan beberapa alatan melukis seperti marker pen, crayon dan apa saja material yang anda rasa sesuai untuk dijadikan elemen pada robot vest anda. Susun ikut kreativiti dan imej yang disukai.

8. Pelbagai barangan terpakai di sekitar rumah boleh digunakan untuk membuat ROBOT DARI BAHAN TERBUANG ni. Projek sebegini perlukan pertolongan orang dewasa kerana penggunaan pisau, glue gun dan lain-lain material yang agak sukar untuk kanak-kanak mengendalikannya sendirian.

SCRAPBOOK PENGGAL TERAKHIR SEKOLAH

Amboiii seronoknya adik-adik yang dah habis exam tu.. mesti lepak aje kan??

Apa kata kita buat memorabilia sempena nak meninggalkan alam sekolah rendah?? Al-maklum banyak pengalaman suka duka dengan kawan-kawan dan guru sepanjang 6 tahun bersekolah rendah.  Adik-adik boleh cuba  mengumpulkan semua nama, pesanan dan biodata kawan-kawan, guru-guru dengan cara yang lebih kreatif dan menyeronokkan, iaitu dengan membuat scrapbook.

Kalau nak tahu tips buat scrapbook yang mudah dan murah, boleh baca E-Book “CARA BUAT SCRAPBOOK PENGGAL TERAKHIR SEKOLAH” yang kami sediakan dengan PERCUMA!!!

Ibubapa dan guru-guru pun boleh baca dan print ebook ni untuk rujukan anak-anak dan murid-murid di sekolah.

Untuk maklumat lanjut, boleh klik di gambar dibawah, isi borang yang disediakan dan kami akan emailkan ebook tersebut secepat mungkin. Sebarang pertanyaan, boleh hubungi Pn haniza di 019-3371514.

Terima Kasih!

MONSTERS

 

 

E-Book “Panduan Memulakan Kelas Art & Craft Kanak-kanak”

Alhamdulillah.. bengkel sehari di Kajang tempoh hari berjalan lancar. Harap perkongsian pengalaman dan ilmu yang tak seberapa memberi manfaat! Ilmu tidak akan berguna tanpa amal. Kadang-kadang kita sibuk mengumpul ilmu tapi takut-takut untuk bermula.. Tidak ada jalan lain kecuali bertawakkal kepada Allah sebagai pembuka langkah. Insyaallah, saya doakan kalian yang sudi belajar success dalam mengejar impian masing-masing ya!

Kepada yang punya niat untuk belajar tapi punya kekangan masa, tempat dan lain-lain komitmen, saya ada berita baik untuk anda! Saya kini sedang dalam usaha menyiapkan beberapa module E-book “Panduan Memulakan Kelas Art & Craft Kanak-kanak”

Besar harapan saya jika anda boleh memberi sedikit sebanyak feedback berbentuk soalan dan info apakah yang anda mahu saya jelaskan dan bantu dalam E-book tersebut.  Feedback anda saya dahulukan dengan ucapan Terima Kasih..

KURSUS MEMULAKAN KELAS ART & CRAFT KANAK-KANAK

Art & Craft Class for Kids

Salam semua…

KURSUS ASAS MEMULAKAN KELAS SENI & KRAF KANAK-KANAK  bakal diadakan lagi untuk siri kedua.

 

Tarikh : Sabtu 5hb September 2015

Masa : 8.30pagi – 5.00petang

Tempat: Kajang, Selangor (akan diberitahu)

Yuran: RM380 seorang

 Siapa yang perlu hadir?

  1. Mereka yang suka & sabar melayan keletah anak2, meminati seni dan kraf, mahu mencari pendapatan tambahan melalui hobi seni & kraf
  2. Mereka yang mencari peluang perniagaan sambilan yang fleksible, modal yang kecil, mudah diselenggara dan berisiko rendah
  3. Pemilik tadika/taska/pusat tuisyen/pusat perkembangan kanak2 yang mencari “value –added” program untuk pusat perniagaan anda

Apa yang anda akan pelajari:

  1. Product planning – product packaging, pricing, etc
  2. Planning & organizing the studio/art room
  3. Marketing plans
  4. Stocks supplies
  5. Administration & Classroom management
  6. Basic idea on how to develop lesson plan

Sedia untuk dibimbing sebab proses pembelajaran ini Insyaallah tidak akan berhenti selepas habis kursus sahaja, tapi akan berterusan hingga kelas pertama anda bermula.. Sebarang pertanyaan dan maklumat lanjut, boleh hubungi kami di 019-3371514 (Pn. Haniza)