Selamat Hari Ibu!!

Hmmm… hajat nak tulis craft untuk hari ibu sebelum harinya tapi terlalu sibuk sampai tak ada kesempatan nak menulis.

Untuk seminggu nih kanak2 artventure kids dari 4 tahun hingga 12 tahun semua tak lepas peluang buat kad untuk ibu2 mereka. Selain dari kad, kami buat bunga dari creep paper dan letakkan dalam pasu dari bekas yogurt. Mudah je buat bunga ni, Cuma potong creep paper macam nak buat bunga manggar tu lepas tu roll pada lidi satay.

Untuk card pula – macam2 jenis card yang boleh dibuat. Irfan prefer lukis jadi dia buat lukisan dibawah untuk kad ucapannya.

Kepada yang tak tahu nak melukis tu, boleh cuba lain2 cara seperti gunakan sticker, felt, bling2, glitter glue, stencil dan macam2 lagi untuk menghias card.  Yang dibawah ni contoh kalau guna sticker dan bling2. Bahagian dalam pula guna teknik kolaj.

Yang dibawah ni pula guna felt yang dah siap dipotong dengan bentuk bunga.

Selamat hari ibu untuk semua para ibu!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s