Get Abstract with String

This is just another project I did back in my school time! Dah lebih 25 tahun but still fresh in my mind.. I wonder why kids nowaday no longer learn all these during their school time?? mungkin sekolah menengah agaknyee… but this one is sooo easy, so i tried with kids aged 9.

Abstract art yang simple2 macam ni biasanya kami buat selepas main project dah siap. That’s another uniqueness about Art-Venture Kids’ Studio – the one session is not necessarily means just one project. Bila ada masa terluang saya suka galakkan kanak2 ni create something simple out of things yang ada di sekeliling studio.

This time, we found some string, so sting art we did! Hanya ambil string ¬†– masa saya kecik dulu, guna benang biasa, tapi kat studio cuma ada benang crochet. Lepas tu, rendamkan benag dalam watercolor, letak atas drawing paper yg dilipat dua, lepas tu tekan paper dan tarik string keluar… senang jer.. and believe me kids loveeee something yg ada surprise element – mereka teruja nak tengok bentuk yg terjadi hasil dari macam2 gaya tarikan ciptaan mereka!!!

LET’s GET ARTY!! @ DATARAN SUNWAY, KOTA DAMANSARA, PJ

Dear Readers…

Alhamdulillah, dengan izin Allah, Art-Venture Kids’ Studio akan mula beroperasi di KL area!!

Terima kasih tak terhingga kerana ia juga mungkin berkat harapan pembaca2 yang berada di sekitar Lembah Kelang untuk sama2 memanfaatkan aktiviti art & craft untuk anak2 khasnya. Sebagai tanda terima kasih saya,  anda semua dijemput hadir bersama anak2 ke OPEN DAY kami pada 4hb Feb (Saturday) bermula jam 10 pagi hingga 5 petang, bertempat di 31-3, Jln PJU 5/12, Dataran Sunway, Kota Damansara. (Menghadap jalan besar ke Giant Kota Damansara, sebaris dengan Kayu Nasi Kandar)

Pada yang sudi memanjangkan invitation ni kepada sanak sedara & rakan taulan, thanks in advance;-)

Kalau tak sempat nak menjenguk pada 4hb tu, boleh datang the next day – Ahad, 5hb either for registration, nak tengok studio atau untuk pertanyaan lanjut…

Anything, just ring us at no above.. kami menanti kedatangan anda!!!