Abstract – Marbling

Ada pelbagai cara nak buat marbling effect. Kali ni di Art-Venture Kids’ Studio kami guna cara paling menarik untuk kanak-kanak, dengan menggunakan shaving foam instead of just water.

Apa yang diperlukan ialah shaving foam, color water, lidi dan paper… Semburkan shaving foam dalam dulang, letak  beberapa titik color water, lepas tu mulalah mengacau dengan lidi untuk buat corak. Letak kertas ke atas bancuhan tadi – perlahan je, tak perlu tekan dan  buangkan lebihan buih di atas kertas tadi dengan menggunakan pembaris.. dapatlah corak2 menarik macam di bawah ni..

Memang seronok bermain buih.. rasanya nilah abstract yang paling digemari setakat ni… lihat pelbagai warna bergabung, bertukar jadi warna2 baru dengan buih dan bau yang segar!!! Simple tapi menyeronokkan!!!

Advertisements

Kota Damansara Trial Class – Sat 3rd Mar 2012

TRIAL CLASS @ ART-VENTURE KIDS’ STUDIO KOTA DAMANSARA 

Date: Saturday, 3rd March 2012

Address: 31-3, Jln PJU 5/12, Dataran Sunway, Kota Damansara – Near Giant Kota Damansara 

Time: 10.00am ~ 11.30am / 12.00pm ~1.30pm / 2.30pm ~ 4.00pm

Fee: RM20 only

Contact: 019-3371514 (Haniza) or 012-3070397 (Aira)

Kindly contact us to confirm the seats before coming 😉