Fun Coloring Project – Scenery

Anak2 memang suka mewarna dengan pencil color.. tapi aktiviti ni boleh jadi boring juga kalau dibuat selalu, page yg nak diwarnakan pula besar, setengah jalan dah mula warna sambil lewa.

Saya suka gunakan teknik bermain untuk menarik perhatian anak2 menyiapkan task mereka. Jadi aktiviti tu taklah nanpak macam classroom style – kalau tak habis warna kena marah.

Kami cuba projek melukis pemandangan untuk anak2 pre-school. Untuk menggalakkan mereka melukis, kemudian mewarna hingga siap, saya katakan lukisan tu ialah untuk backdrop puppet “wonderpet”, kalau dah siap boleh main.

Barulah beriya2 nak habiskan mewarna. Paper puppet untuk wonderpet tu boleh dicari di website nickelodeon. Saya gunting dan mereka tampal di atas aiskrim stick. Lepas tu bolehla ajak mereka berlakon pulak…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s