3D GARDEN PROJECT

Lamanya tak berkongsi ideas.. kesuntukan masa yang amat… keadaan  kesihatan pun tak berapa baik, tapi alhamdulillah, cuti rehat ni harap dapat saya guna untuk update blog….

This is among the favorite projects  in Art-Venture Kids’ Studio!!  3D garden.. hanya dengan kertas, pencungkil gigi, tape, acrylic dan styrofoam board, dan beberapa accessori tambahan (ikut apa yg ada disekeliling) , kanak2 ni dah boleh jadi pereka taman!!

Basically, dapatkan styrofoam board dan diwarnakan hijau sebagai rumput. Lepas tu, warnakan pula jalan raya. Sementara board kering, warnakan kertas untuk dibuat pokok, kalau tak pun guna kertas warna hijau. Potong kertas membentuk pokok dan tapekan di pencungkil gigi. Susun pokok2 membentuk taman seperti dalam gambar. Tambah lain-lain item, seperti rumah, kereta, bunga, pagar, etc – guna kreativiti masing2 samaada lukis dan potong atau guna pipe cleaner, gabus2 kecil, cardboard, potong gambar yg sedia ada.. macam2 caralah…

Tengoklah budak2 ni macam2 ada, ada alien, rumah, pokok dah tumbang, kerusi taman, etc.. memang FUN!!!!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s