Mmmbeekkk

Masih belum terlewat nak ucap Selamat Hari Raya Aidil-Adha kepada semua pembaca;-)

I guess this project boleh relate dengan Hari Raya Qurban yang baru selesai, walaupun actually dah lama kami buat di studio..

Untuk projek ni mulakan dengan mengajak mereka melukis scenery sebagai latar belakang.. suka hati nak guna material apa untuk mewarna.  Lepas tu, ambil kertas lain, lukis bentuk kambing biri2 dan potong. Tampalkan kapas untuk 2D effect… dah tu tampal je kat lukisan scenery yg dah siap diwarnakan tadi.. siap dah..

This is quite easy for toddler too bagus untuk mengajar mereka tentang deria rasa.. infact kalau tak nak lekat kt lukisan pun boleh.. can serve as puppet instead;-)

 

 

 

 

One thought on “Mmmbeekkk

  1. Pingback: 6 ART & CRAFT MUDAH UNTUK KANAK_KANAK 4 TAHUN KE BAWAH | ART-VENTURE KIDS' STUDIO

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s