KURSUS ASAS MEMULAKAN KELAS SENI & KRAF KANAK-KANAK – SIRI 2

Art & Craft Class for Kids

Salam semua…

KURSUS ASAS MEMULAKAN KELAS SENI & KRAF KANAK-KANAK  bakal diadakan lagi untuk siri kedua.

Kali ni kami buat di Sg Petani, Kedah bagi memenuhi permintaan mereka yang minta di adakan di sekitar utara.. Orang Perak, Penang, Kedah & Perlis boleh join kelas kali ni.. tapi mereka dari area lain boleh je join..

Tarikh : Ahad 3hb Mei 2015

Masa : 8.30pagi – 5.00petang

Tempat: Sungai Petani, Kedah (akan diberitahu)

Yuran: RM320 seorang

 Siapa yang perlu hadir?

  1. Mereka yang suka & sabar melayan keletah anak2, meminati seni dan kraf, mahu mencari pendapatan tambahan melalui hobi seni & kraf
  2. Mereka yang mencari peluang perniagaan sambilan yang fleksible, modal yang kecil, mudah diselenggara dan berisiko rendah
  3. Pemilik tadika/taska/pusat tuisyen/pusat perkembangan kanak2 yang mencari “value –added” program untuk pusat perniagaan anda

Apa yang anda akan pelajari:

  1. Product planning – product packaging, pricing, etc
  2. Planning & organizing the studio/art room
  3. Marketing plans
  4. Stocks supplies
  5. Administration & Classroom management
  6. Basic idea on how to develop lesson plan

Sedia untuk dibimbing sebab proses pembelajaran ini Insyaallah tidak akan berhenti selepas habis kursus sahaja, tapi akan berterusan hingga kelas pertama anda bermula.. Sebarang pertanyaan dan maklumat lanjut, boleh hubungi kami di 019-3371514 (Pn. Haniza)

Advertisements

Paper Tube Owl

Jom buat simple Owl Craft dengan anak2 di pagi yang indah ni. Inilah salah satu cara saya nak bagi anak2 motivated bangun pagi… adakan aktiviti yang simple tapi menarik, tak mandi lagi pun boleh buat.

Guna apa yang ada di sekitar rumah je.. toilet roll, kertas, cat warna, gunting, gam. Tak sampai sejam dah boleh siap..owl