BERKREATIF SAMBIL BERMAIN

Lumrah kanak-kanak memang suka bermain! Begitulah cara mereka belajar dan mempraktikkan apa yang diajar dalam kelas, buku dan pemerhatian mereka. Sebab itu juga di Art-Venture Kids’ Studio, saya suka buat projek-projek yang membolehkan anak-anak anak menggunakan hasil seni mereka untuk tujuan bermain. Mereka lebih teruja begitu. Apabila di sebut “Lepas ni kita boleh main… ” mereka pun tak sabar-sabar nak buat projek, siapkan cantik-cantik daaaaan MAIN!!! Hehheee

10 AKTIVITI ART & CRAFT CUTI SEKOLAH

Banyak sangat aktiviti berkreatif sambil bermain di Art-Venture Kids’ Studio. Jom tengok 5 entri yang lepas-lepas! Saya share link di bawah ya….

Selamat mencuba

PENGUIN KESEJUKAN

KEMBARA SI PENYU

SUPERHERO

JOM RONDA-RONDA

MR. ROBOT

 

 

 

 

Advertisements

Bengkel Art & Craft Cuti Sekolah 2015 (Johor Bahru)

Cuti Sekolah kembali lagi! Jom sertai kami di School Holiday Workshop cuti sekolah akan datang ni. Dibawah ini jadual kelas untuk Bengkel Art & Craft Cuti Sekolah di Johor Bahru:

Macammana nak daftar??

wa saja atau sms kami di sessi pilihan, nama dan umur anak ke:

013-751 0602 atau 019-3371514

Dibawah ni contoh nak register Bengkel Art & Craft Cuti Sekolah:

JB CLASS
ROCK GARDEN & DIY CLOCK
Irsyad Safwan 6 thn
Ikhwan Syafiq 11 thn

Cepat-cepat daftar sebab tempat terhad kepada 20 orang per class sahaja!

‪#‎BengkelCutiSekolahDec2015‬

SCHOOL HOLIDAY WORKSHOP

BENGKEL ART & CRAFT CUTI SEKOLAH 2015 (Alor Setar)

Yuuhooooo… Kanak-kanak riang semua!!! Jadual kelas kami untuk Bengkel Art & Craft Cuti Sekolah di Alor Setar dah siap

Cepat-cepat register ya sesayang semua, sebab seats very limited!!

For more info, wa/pm/call:

Athirah @ 012-4324203, Haniza @ 019-3371514 (ALOR SETAR)

Jumpa lagi di Bengkel Art & Craft Cuti Sekolah nanti ya!!

 

Bengkel Art &Craft Cuti Sekolah 2015

6 ART & CRAFT MUDAH UNTUK KANAK_KANAK 4 TAHUN KE BAWAH

6 aktiviti art & CRAFT mudah untuk bayi

Ramai yang bertanya tentang apakah art & craft yang sesuai dengan kanak-kanak bawah umur 4 tahun?

Umur begini memang tak banyak teknik art & craft yang boleh digunakan tetapi, kalau kita pandai mix & match, Insyaallah, anak-anak akan sentiasa teruja dengan setiap projek yang dilakukan!

Saya kongsikan antara yang pernah kami buat di studio.

  1. Alphabet & Numbers Art
  2. Potato Printing
  3. My Book 
  4. Hand Print
  5. Worm in Your Apple
  6. Cotton Sheep

 

 

 

 

SEKITAR BENGKEL “LET’S GET MESSY” JUN 2015

Alahai.. bercinta nak update gambar.. hehehe. Sebenarnya gambar2 banyak yang kami dah update dalam fb page kami iaitu

https://www.facebook.com/Artventurekids. Tapi kami share juga di sini buat pembaca blog yang setia. Gambar-gambar dari bengkel cuti sekolah Jun lepas di JB yang sold ouuut!! Memang best bengkel kali ni, bercucuk tanam pun ada, makan-makan pun ada..Insyaallah, cuti akan datang kita jumpa lagi!!!

muffin cupflying garden1 flying garden birdcage aiskrim aiskrim1 aiskrim2

JOHOR BAHRU SCHOOL HOLIDAY WORKSHOP NOV/DEC 2014

Woot woot…. parents in JB, check out our schedule for next school holiday program in JB!!

Macam2 tema ada, pilih yang berkenan and call us / wa  for info & registration:

Ina (013-7510602) or Aini ( 013-7229886)

artventure kids studio (1)

JB SCHEDULE NOV2014

JOHOR BAHRU – ARTS & CRAFTS PLAYGROUP

Going back to JB this school holiday will be a double happiness for me!!

I’m organizing several ARTS & CRAFTS PLAYGROUP SESSIONS at my sis place in Tmn Pulai Perdana.. Insyaallah!

It’s a long due project for Art-Venture Kids’ Studio  Can’t wait to have FUN with the Southern Cubs!!!!!

To register, just sms or wa to Haniza (019-3371514) or Khurainah (013-7510602):

Kid’s name:
Age :
Parent’s name :
Chosen date: (1st June or 2nd June)

See ya!!!

Jom (2)