BENGKEL KRAF KANAK-KANAK – KEMBARA KEBAJIKAN 1 MALAYSIA

Art-Venture Kids’ Studio with 50 packs of kids at Kembara Kebajikan 1 Malaysia. Thank you very much to Jabatan Kebajikan Masyarakat for inviting us to participate in their events.

12523843_10153956256487870_2153302093129687964_n 12938167_10153956256372870_9170416750275515365_n 12961528_10153956256317870_2622705365582473746_n 12974502_10153956256252870_282545544361230772_n 12991118_10153956256017870_4124269415854301617_n 12993332_10153956256652870_6846957266340182532_n 12993335_10153956256137870_1418651965674470811_n 12994396_10153956255847870_7594131627523278591_n 13000216_10153956255722870_5692561725453220707_n (1) 13000216_10153956255722870_5692561725453220707_n 13010776_10153956256432870_1879365945907567985_n 13015216_10153956256562870_7250768007938347367_n

Advertisements

CRAFT MUDAH – PUPPET HAIWAN MINI

★ Bekas telur
★ Cat poster atau acrylic
★ Felt atau kertas warna
★ Gam
★ Wiggly eyes

1. Potong bekas telur membentuk bahagian badan dan kertas warna sebagai kaki dan paruh

2. Warnakan bekas telur dengan warna hitam untuk penguin. Biarkan kering. Jika menggunakan cat poster, tinggalkan bahagian tengah untuk diwarnakan putih.

3. Warnakan putih pada bahagian tengah badan penguin.

4. Lekatkan kaki, paruh dan mata penguin.

5. Buat pelbagai haiwan mini lain dengan konsep yang sama, seperti burung, penyu dan lain-lain.

Selamat mencuba!!!

5421_1154908967853710_5722113160411836889_n

12814406_1154908924520381_6954947295156076522_n

12524261_1154908667853740_2802992276710726971_n

12670944_1154908717853735_4477127790623758529_n

12804753_1154908771187063_2387944492462287828_n

12814800_1154908824520391_6836339552516404022_n

9863_1154908871187053_6481561185412052593_n

12794452_1154908894520384_6576512511796937644_n

BERKREATIF SAMBIL BERMAIN

Lumrah kanak-kanak memang suka bermain! Begitulah cara mereka belajar dan mempraktikkan apa yang diajar dalam kelas, buku dan pemerhatian mereka. Sebab itu juga di Art-Venture Kids’ Studio, saya suka buat projek-projek yang membolehkan anak-anak anak menggunakan hasil seni mereka untuk tujuan bermain. Mereka lebih teruja begitu. Apabila di sebut “Lepas ni kita boleh main… ” mereka pun tak sabar-sabar nak buat projek, siapkan cantik-cantik daaaaan MAIN!!! Hehheee

10 AKTIVITI ART & CRAFT CUTI SEKOLAH

Banyak sangat aktiviti berkreatif sambil bermain di Art-Venture Kids’ Studio. Jom tengok 5 entri yang lepas-lepas! Saya share link di bawah ya….

Selamat mencuba

PENGUIN KESEJUKAN

KEMBARA SI PENYU

SUPERHERO

JOM RONDA-RONDA

MR. ROBOT

 

 

 

 

TREASURE HUNT MUDAH UNTUK ANAK-ANAK DI RUMAH

 

Weekend yang panjang tak semestinya kena bawa anak-anak jalan ke hotel dan tempat percutian, betul tak? Sekali sekala buat aktiviti kat rumah pun best juga..

Salah satu aktiviti yang kita boleh buat ialah bermain Treasure Hunt di rumah -baik di dalam mahupun di laman. Saya suka buat di laman sebab takut saya pulak yang hangin tengok anak menggeledah rumah cari barang nanti..

Lebih seronok bila ajak kawan anak kita untuk join sekali. Klau ramai boleh buat beberapa group. Aktiviti ni bukan saja bagus untuk beriadah, malah boleh memupuk semangat berkerjasama dan melatih anak-anak berfikir di luar kotak.

CYMERA_20160122_110707 CYMERA_20160122_111312

BENGKEL ART & CRAFT CUTI SEKOLAH 2015 (Alor Setar)

Yuuhooooo… Kanak-kanak riang semua!!! Jadual kelas kami untuk Bengkel Art & Craft Cuti Sekolah di Alor Setar dah siap

Cepat-cepat register ya sesayang semua, sebab seats very limited!!

For more info, wa/pm/call:

Athirah @ 012-4324203, Haniza @ 019-3371514 (ALOR SETAR)

Jumpa lagi di Bengkel Art & Craft Cuti Sekolah nanti ya!!

 

Bengkel Art &Craft Cuti Sekolah 2015

6 ART & CRAFT MUDAH UNTUK KANAK_KANAK 4 TAHUN KE BAWAH

6 aktiviti art & CRAFT mudah untuk bayi

Ramai yang bertanya tentang apakah art & craft yang sesuai dengan kanak-kanak bawah umur 4 tahun?

Umur begini memang tak banyak teknik art & craft yang boleh digunakan tetapi, kalau kita pandai mix & match, Insyaallah, anak-anak akan sentiasa teruja dengan setiap projek yang dilakukan!

Saya kongsikan antara yang pernah kami buat di studio.

  1. Alphabet & Numbers Art
  2. Potato Printing
  3. My Book 
  4. Hand Print
  5. Worm in Your Apple
  6. Cotton Sheep

 

 

 

 

KURSUS MEMULAKAN KELAS ART & CRAFT KANAK-KANAK

Art & Craft Class for Kids

Salam semua…

KURSUS ASAS MEMULAKAN KELAS SENI & KRAF KANAK-KANAK  bakal diadakan lagi untuk siri kedua.

 

Tarikh : Sabtu 5hb September 2015

Masa : 8.30pagi – 5.00petang

Tempat: Kajang, Selangor (akan diberitahu)

Yuran: RM380 seorang

 Siapa yang perlu hadir?

  1. Mereka yang suka & sabar melayan keletah anak2, meminati seni dan kraf, mahu mencari pendapatan tambahan melalui hobi seni & kraf
  2. Mereka yang mencari peluang perniagaan sambilan yang fleksible, modal yang kecil, mudah diselenggara dan berisiko rendah
  3. Pemilik tadika/taska/pusat tuisyen/pusat perkembangan kanak2 yang mencari “value –added” program untuk pusat perniagaan anda

Apa yang anda akan pelajari:

  1. Product planning – product packaging, pricing, etc
  2. Planning & organizing the studio/art room
  3. Marketing plans
  4. Stocks supplies
  5. Administration & Classroom management
  6. Basic idea on how to develop lesson plan

Sedia untuk dibimbing sebab proses pembelajaran ini Insyaallah tidak akan berhenti selepas habis kursus sahaja, tapi akan berterusan hingga kelas pertama anda bermula.. Sebarang pertanyaan dan maklumat lanjut, boleh hubungi kami di 019-3371514 (Pn. Haniza)

Art-Venture Kid’s di Kelas Kraf Remaja Y Centre

Assalamualaikum semua…

Cuti Sekolah datang lagi…. walaupun singkat.. make sure anak2 isi masa terluang dengan aktiviti santai dan berfaedah…

Untuk remaja di sekitar Alor Setar boleh temui Art-Venture Kids’ Studio di KELAS KRAF REMAJA Y CENTRE. Ada 3 aktiviti berlainan menggunakan pelbagai teknik dan material… dan yang pentingnya.. it’s all FREE!!!

KELAS KRAF REMAJA Y CENTRE

Tarikh: 20 Mac 2015

Masa: 9pg – 5 ptg

Tempat: Y Centre UTC Kedah

Umur : 15 – 18 tahun

Peserta: 30 orang sahaja

Yuran: PERCUMA

Jangan lepaskan peluang ya adik-adik.. terhad kepada 30 orang saja tau.. siapa cepat dia dapat!!

Call Y Centre UTC Kedah di 04-736 0131 sekarang juga!!!

Y Centre, UTC

Owl Collage

Last holiday, sebelum balik ke JB, kami sempat singgah ke Taman Burung di KL.. lama tak ke sini.. it’s a good place to nurture the love for nature.. yg happy anak2 kecik.. hehehe… yg dah besar tu jadi camera man je lah!  One way to bakar lemak  juga sebab jauh gak berjalan, plus on the way out kena naik bukit sket… penatnye!!!

Salah satu burung yg selalu jadi inspirasi in art & craft  ialah burung hantu.. sempat snap gambar burung2 hantu ni.. waktu siang tidur jelakan kerjanya.. comelkan!!!

20-DSC01495

These are some of the owl collages we did in our workshop and classes. Age varies from 4 yrs to 10yrs old. We use different type of material, some cases guna magazine paper, ada yg guna foam and felt, ada juga teknik jahitan felt untuk mereka yg lebih dewasa..

This slideshow requires JavaScript.